Lärares tal till Lisa gjorde ICA-Olle stenrik, kvack kvack

2 Okt

Redaktionens årliga granskning av bybornas taxeringar är ofta en rik källa att ösa mEmil Skräckenaterial ur. Många av Bladets läsare minns säkert förra årets stora överraskning; Vem kunde ana att Emil, Skräcken, Svensson, byns ovårdade brottsling, som trots ihållande undomsarbetslöshet uppvisade en imponerade förmögenhet på över 2,9 miljoner. Visst, det fanns elaka typer som ville påskinna ett samband med ABF:s konstcirkel där Emil deltog. (Emils examensarbete var en s.k. installation föreställande ett rån på Storslättens Ensk. Bank…)

Men vad som ligger bakom ICA-Olles förmögenhetsexplosion är svårare att förstå. ICA-Olles ICA-Olle; Vadå - jag rik?konstintresse t.ex. beränsar sig till några mulliga flickor i utmanande ställningar (från mittuppslaget i Lektyr) som han satt upp på kontoret. Den enda installation han gjort senaste tiden är en övervakningskamera på damtoaletten. Och han bedyrar att han aldrig tjänar en krona för mycket, tvärt om. Och hans extrapriser är rena konkursansökan om man ska tro bodknodden själv.

Allt avslöjades dock när Red skulle köpa kanelbullar till helgen. 28 kr. PRAO-Lisa satt i kassan. 100-lappen växlades in. Lisa räknade snabbt och säkert ut att 28 är nästan 30. Och 30-2 är 28 – exakt! Varsågod, här är två kronor tillbaka och hoppas bullarna ska smaka! Det var då Red bestämde sig för att göra en artikel om mattelärare Josefsson och hans gedigna insats för ortens företagare. Och så finns det dom som påstår att män saknar makt!

En magerlagd anka har hittats irrande i Tuna Hästberg. Uppenbart förvirrad och med talibana Ankan som försvannpersonlighetsstörningar var det rimligt att anta att TV3 på något sätt var inblandad. När polismästare Harald Kask skulle återbörda ankan till TV-studion var hon dock redan försvunnen. Vissa tecken tyder nu på att hon kvackar vidare i Hollywood där hon sedan tidigare har en fristad.

I Reds jakt på inspirationskällor har nu ytterligare två hittats. Den ena är egentligen en ren konkurrent, Undvika-Posten. Men den tas med bara för att visa Reds vidsynthet. Den andra källan till förtret är Politikerbloggen, som ibland är snabbare med skvaller från maktens korridorer än t.o.m. Red själv!

15 svar till “Lärares tal till Lisa gjorde ICA-Olle stenrik, kvack kvack”

 1. Baronessan oktober 2, 2009 den 11:42 f m #

  Fantastiskt. Jag säger härmed upp prenumerationen på alla mina dagstidningar och ägnar mig i fortsättningen endast åt By à bladet! Glad fredag 🙂

  • redaktörn oktober 5, 2009 den 8:42 f m #

   Det var värst – men tack så hjärtligt å redaktionens vägnar!

 2. josephzohn oktober 2, 2009 den 2:36 e m #

  Håller nästan helt med Baronessan, numera får man allt och alla nyheter serverade via By á bladet. Fantastiskt. Det enda jag saknar som gör att jag måste använda ordet nästan är att By á bladet helt glömt bort att bevaka Svenska Cupen i bandy, som enligt välunderrättade källor avgörs i den nya bandyhallen, ”ICA Hallen”, som ICA-Olle byggt i källaren under sin ”vanliga” ICA-affär!!
  Men det kanske kommer, kanske är By á bladet på plats när finalpassen börjar????

  • redaktörn oktober 5, 2009 den 8:43 f m #

   Svenka Cupen i Bandy? Hm, vi ska genast ta reda på vad det är för spektakel!

   • josephzohn oktober 5, 2009 den 2:13 e m #

    Nej, nej, nej glöm det, vi slogs ut redan i gruppspelet, nämn för böveln inte det, bandy, vad är det för sport hahahahahha!!

 3. josephzohn oktober 2, 2009 den 2:37 e m #

  Oooopps! Glömde ju .. Glömde ju att önska han redaktörn en trevlig helg!!

  • redaktörn oktober 5, 2009 den 8:44 f m #

   Tack det samma (eller måndag eller så)!

   • josephzohn oktober 5, 2009 den 2:14 e m #

    Måndag är en bra dag att ha helg på …

 4. MissiZippi oktober 2, 2009 den 5:37 e m #

  Enligt en artikel i en svensk ”nyhetskvarn” lär omnämnda anka vilja vara en förebild för svenska kvinnor. Jag undrar …

 5. Barbro Binda oktober 2, 2009 den 7:26 e m #

  Ja vill ba säj att ja hannel på Konsum å int på ICA. Åsså vill ja fråg om ruten, ve all möjliga färgen på, du ha te bloggen din. Je re kakelplatten eller grytunderlägga? Ha ne se bra om både fredas å lördaskvälln. Pjöller int se vanvettit ve hushållerska, hon ha anne göra.
  Nä, nu måss ja slut, mörkre ha lagt sä!

  • redaktörn oktober 5, 2009 den 8:48 f m #

   Ja, ja – jag vet! Kakelplattor? Nä du, ser du inte att hatten är där emellanåt. Jag vet inte vad det heter men de som kan datorer vet. Fråga inte konsumföreståndarna – han vet inte!
   Pjöller – ha ha! Det ska jag komma ihåg… pjöller, he he!

 6. Anita oktober 2, 2009 den 7:57 e m #

  Undar om hon Anka har nån ankaklubb
  man kan gå me i!;O)

 7. redaktörn oktober 5, 2009 den 8:49 f m #

  Jag vet att det finns Kalle Ankas Vänner! Kanske en underavdelning …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: