Tilltovat S-lokomotiv tröstar sig med pengar och vågade flickor

13 Okt

Tovningsklubben är i upplösningstillstånd, erfar Red. Mönsterstölderna har nu tagit sådana proportioner att hela verksamheten är hotad. Ingen vill längre tova ens den minsta lilla vante eftersom mönstret stjäls direkt. Troligen är det PP-Rick i Utrippans ungdomliga fanklubb som snor hantverken och skickar kopiorna till Gagnefs kyrkliga hemslöjdsförening. Och nu går t.o.m. Fru Sunesson själv omkring i tovade kopior från Gagnef. Men det har hon ingen aning om. Tur är väl det, ordförande och allt som hon är i Tovningsklubben.

By á Bladet har träffat fullmäktigledamoten Thomas B Odström Thomas B Odström alltid där pengarna finnsoch kan berätta att han aldrig lämnade fullmäktige – det är bara elakt förtal bedyrar s-lokomotivet. Han har visserligen en mängd pengar att tjäna på byns ovårdade ungdomsbrottsling, Emil ”Skräcken”, och hans bravader men sådant sköter han i kommunalhusets tjänstedass i källarplanet. Visserligen kan han inte delta i voteringarna, erkänner B Odström, men va fan, han finns ju i huset och folk ska ju kunna lita på sina politiker. ”Och mig kan man lita på. Jag kommer aldrig att rösta på något jävelskap – det har jag inte råd med! Nä, nu måste jag på toa. Hej då!”

Men det är bara en dag kvar. Sedan ska B Odström rösta igen. Denna gång om systrarna Överhörnings rätt att fortsätta avlyssna byborna från sin telefonstation i EffErrahyttan. Eftersom han själv en gång tog initiativet till systrarnas uppdrag så är det rimligt att anta att han blir rätt skitnödig och väljer att tjäna några extra spänn istället.

Skit samma. Systrarna Överhörning i Efferrahyttan är så elakt fula att Ersätter systrarna Överhörningdet är lika bra att riva upp, göra om och göra snyggt från början. Det menar i alla fall en rad käcka bloggare i Idkerberget och Lillhöjden. Samtidigt sägs det att fullmäktige nu förebereder sig för just en sådan nystart. Med hjälp av Idkerbergets fria företagare inom den framgångsrika ekivoka upplevelseindustrin lovas nya tag. Lovvärt, mycket lovvärt! Och snyggare!!!

Så kan Bladet meddela att unga fru Pettersson i Morbergsbacken bjuder ut sitt liv till försäljning eller byte. I affären ingår både hus, bil och vovve. Alla grannar i backen är förvånade och upprörda över tilltaget. Men i konkurrentblaskan AB förklaras det hela med sedvanlig objektivitet.

5 svar to “Tilltovat S-lokomotiv tröstar sig med pengar och vågade flickor”

 1. MissiZipp den 6:25 e m #

  Fraderuttan också! Råder det miss-bruk?
  Är det så illa att man inte ens vågar kommentera här?
  Måste tydligen läsa artiklarna för att få ett begrepp att skoja om eftersom redaktören vill vara ensam om att ta sin uppgift på allvar. Något att tacka för 🙂

 2. Raggmunk den 6:31 e m #

  Jag är helt emot att avlyssna,
  men att tjuvkika lite på leopardklädda damer (eller allra helst oklädda) gör man mer än gärna. 😉

 3. Man får väl se det som att vi återvänder till urstadiet, när konstnärerna fick leva på bidrag från den bildade överheten. W A Mozart, till exempel, hade alltid väldigt bråttom att repetera in sina verk med musikerna så att hann han uppföra dem innan någon annan gjorde det; så fort han satte noterna i händerna på musikerna var anden s m s ur flaskan. Trots detta hade han inte ens råd med en egen gravplats.

 4. liberum-weto den 12:44 f m #

  Riksdagsledamöter röstar helt öppet – tänk hur intressant det skulle bli om de fick rösta anonymt i riksdagen helt enligt egen övertygelse. Det blev nästan demokrati då. Nu kan det ju kvitta, för man kvittar ju ut de som inte har lust trycka på knappen. Medborgarna skall övervakas, och riksdagens loggband skall hemlighållas 70 år. Om de hade samma villkor på FRAs insamlade uppgifter och de stannade 70 år hos FRA så hade det åtminstone varit jämlikt.

 5. redaktörn den 9:17 f m #

  MissiZippi: Nej för b.v. Läs inte om eländet och ta det absolut inte på allvar. Det räcker så gott med att du skäller lite på mig ändå 😀 Och du! Alla missar är välkomna men speciellt de från Florida 🙂

  Raggmunk: Men tänk på vad mycket du missar utan lyssning 🙂 Annars är det ju en strålande idé – börja tjyvkika istället!

  Civilingenjörn: Ja, risken finns! Kanske får vi räkna med att skriva våra egna böcker och göra våra engna tavlor framöver.

  Liberum-weto: Mycket bra förslag. Jag ska ta upp det med fullmäktigeordföranden. Han säger att demokrati är viktigt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: