Blondin vid apparaten och fattigs törst släcker rikemans behov

19 Okt

Alkoholundervisningen i Tuna Hästbergsskolan ska skrotas. Det beskedet ger Byhälsans överdoktor, Sven Akutén, till By á Bladet och tillägger: ”Vi ser att nuvarande upplägg inte ger den effekt vi önskar hos barnen. Knappast någon av dem kan ladda en apparat efter fyra års utbildning.”Hembrygsföreningens kvalitetskommitte ser allvarligt på ungdomens bristande kunskaper

Hembryggdsföreningens ordförande C-G Svensson, tillika ledamot i föreningens kvalitetskommitté, håller med. ”Vi måste ta hjälp av föräldrarna för att få ordning på det hela. Risken är annars att vi tappar en hel generation och än värre, det kan gå åt helvete med kvaliten!” I fortsättningen ska föräldrarna turas om att, med hjälp av laborationsutrustningen ”Gudrun”, bedriva hemundervisning i ämnet. Produktionen ska osmakad levereras till centrallagret i Utrippan.

Jimmie Å Kersson, SD:s lokalavdelning Idol-Camilla ny fröken i akoholkunskapi Idkerberget, protesterar mot förändringen och kräver att skolan utestänger alla elever (inklusive fröknar), som inte har rågblont hår och kan dricka rent och helsvenskt, från alkoholundervisningen. Jimmie hotar med både Kling och Klang, draken Kattla samt en tjock negerkung om han inte får minst ett vågmästarmandat i Hembryggdsföreningens styrelse.

Även den rödgröna oppositionen hotar nu makten i föreningen. Med stöd av By á Bladets läsarundersökning, kräver Maria Wetterskäftig i Grangärde tillsammans med Mona och Lasse minst 51 % av makten i Hembryggsföreningen: ”Vi kan inte längre acceptera att vanligt folk törst ska släcka de redan rikas behov! I värsta fall så ber vi Jimmie hjälpa oss tömma direktörerernas barskåp.”

Mer om detta finns att läsa i följande riksorgan: SvD, AB, Exp, SvD2 och DN

14 svar to “Blondin vid apparaten och fattigs törst släcker rikemans behov”

 1. cyndi oktober 19, 2009 den 10:24 f m #

  Först skriver Red. om Han Däruppe inför helgen och sen hasplar Red. ur sej en massa om alkohol på måndamorron. Har Red. ingen känsla för NÄR saker och ting passar? När ska Red. ta upp vikten av att ha långkalsonger så här års istället för att visa en bild på tunnstrumpor?? Och kaffet liksom smakar inge vidare gott när J Å K nämns, fast det vore allt skönt om nån låste in den i nåt barskåp och lät den sitta där…länge! Men det vågar väl inte Red. skriva!?

  • redaktörn oktober 20, 2009 den 9:35 f m #

   Men nu får du väl lugna ner dig! Här är det JAG som bestämmer när det är måndag och en skvätt Ardbeg passar alltid! Vad benkläder beträffar så kommer det – men först mästa vi avverka alla bröstbilder som samlats på hög i Reds skrivbordslåda (under några obetalda hotellräkningar)
   Och Jimmy – den stöveln för sig en känga idag!

   • cyndi oktober 20, 2009 den 10:38 f m #

    Va f.. Här är det i allafall tisdag. Bestämmer jag!

 2. Maigiz oktober 19, 2009 den 5:49 e m #

  Extraskivorna som vi fick till bordet passar inte. De är för långa. Vad skall vi göra med dem. Får vi slänga dem?? Ja, tänk va, att jag slutar tidigt en dag i veckan. Ledighetskommittén ska väl inte säga ett knyst.
  Du kan ju komma hit och putsa mina fönster vettja! Ååå, vilken bra idé :0)

  • redaktörn oktober 20, 2009 den 9:35 f m #

   Det ska bli! Annars ref. jag till svar i din blogg!
   Ha en bra dag.

 3. josephzohn oktober 19, 2009 den 8:06 e m #

  Det är ju just nu när höstvinden viner utanför, som man vill se på tunna strumpor, i alla fall alla vi på Öfvre :), jag hörde precis genom våra tunna väggar, hur grannen satte på (!) den däringa skivan med hon Siwan .. ”Det ska va tunna strumpor på dig …”

  Sen lider jag med ungarna, fy f*n att inte kunna apparaten efter fyra års utbildning, det är för mycket matte, livskunskap och annat tjafs i skolan nu för tiden!!

  • redaktörn oktober 20, 2009 den 9:38 f m #

   Vad det är skönt att ha dig när Cyndi blåser på som värst. Så klart vi ska ha tunna strumpor, fyllda med välsvarvade gotteben:)
   Ja, skolans problem börjar bli våra. Och då är det hög tid att gripa in och dela ut varningar och underbetyg!

   • josephzohn oktober 20, 2009 den 3:40 e m #

    Oss gôttegrisar emellan, vi är helt överens!!!

 4. Anita oktober 19, 2009 den 11:36 e m #

  ”Alkoholundervisningen” den fick vi ta hand om själva på 70-talet!

  • redaktörn oktober 20, 2009 den 9:39 f m #

   Jepp – så kan vi supa också 🙂

 5. liberum-weto oktober 20, 2009 den 1:04 f m #

  Att folk törstar efter kunskap kan man ju förstå när man lägger ned undervisning kring dryckeskunskap. Vi klarar inte kontakten med andra kulturer, det kan vilken reseledare som helst intyga. Det höga skattetrycket i landet ger förfärliga konsekvenser när svensken kommer utomlands – följderna är att hans insupande av andra kulturer blir okontrollerat.

  • redaktörn oktober 20, 2009 den 9:40 f m #

   Ja så är det jag menar! Det är bara det att jag inte kan formulera mig lika bra som du:)
   Så klart det handlar om kulturellt utbyte av brännvin!

   • josephzohn oktober 20, 2009 den 3:38 e m #

    Kulturellt utbyte av brännvin .. jo talking to me???

 6. Shirouz oktober 21, 2009 den 10:56 f m #

  Tänk, jag begriper mig inte på mig själv, men när jag läste att de däringa som läste Bröderna Lejonhjärta som kampbok, då kom tanken för mig att de läser troligen den boken precis som fan läser bibeln…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: