Jimmie ute. Ersätts med påsvin, gogo girls och renat i hemmiljö.

20 Okt

I Idkerberget råder full kaos. Där har Jimmie skålar med pressennu Jimmie Å Kersson (SD) återvänt från sitt möte med polarna och uppståndelsen är total. Alla vill höra hans budskap om och om igen! Tidningarna (utom Bladet), lokalradion, Sångbergets TV, ja även utsocknes mediaorgan är på plats vid gamla gruvan där Jimmie förskansat sig med några av sina rättrogna. Vi på Bladet tycker nog att det finns viktigare saker att ägna spaltutrymmet åt!

Som att Barbro Bindas experimentgogo girl utmanar byns uppöevelseindustri med påsvin äntligen rönt framgång. Hon räknar med att leverera de första vinpåsarna till lucia. Eller att Cyndis soffa fortfarande dammar trots flera dagars bearbetning. Vissa säger att hon hittat en raket bakom ryggdynan och är på resa i stratosfären, vem vet? Däremot vet vi att Civilingenjören fått skavsår där skavsår inte ska uppträda och att Farbror Sid tänker konkurrera ut vår ekivoka upplevelseindustri med en storstasning på Go-Go-Girls. Vad är en SD-Jimmie mot allt detta?

Och inte nog med detta! Vildhunden har fastnat med tummen i en Unicabox (eller hur det nu var) och Reststickan hotar med att sätta upp Red. på en sorts lista (huga). MissiZippi har hittat blommor på sin bakgård medan Raggmunk, som inte vill vara sämre, hittat en hel Kaiser. Sedan har Knapsu plockat fram eldvapnet vilket fått Larsson att rycka ut. Under tiden sörplade Red kaffe hos Mosterlinus och  rekryterade en ny medarbetare från Josephzohn.  Så du ser Jimmie – släng dig i väggen! Du behövs inte här…

Till sist: Satsningen på hemundervisningLabutrustningen Gudrun i alkoholkunskap (som vi berättade om i går) har inte bara avlastat skolan ansvaret för barnens insikter utan också visat sig ge företagsamheten i byn en välbehövlig injektion. T.o.m. Göran H Ägglund (KD), pingstpastor i Svarthyttan, känd för sitt envisa kamp för reglerad utskänkning, erkänner nu detta för By á Bladet.  ”Hembryggseliten har inte segrat men de gör det så bra att vi måste värna om familjens rätt till sin egen försörjning även på detta område” säger Göran och ler lite snett.

11 svar to “Jimmie ute. Ersätts med påsvin, gogo girls och renat i hemmiljö.”

 1. cyndi oktober 20, 2009 den 10:50 f m #

  Tycker nog att Red. beter sej lite provocerande mot dom läsare som inte har det så välstädat. Så att dom känner att dom måste vädra liksom!!!

  • redaktörn oktober 20, 2009 den 12:48 e m #

   Jag kom på det – rymddamm! Det är vad du drabbats av. Men hur du får bort det tänker jag inte avslöja 🙂

   • cyndi oktober 21, 2009 den 8:08 f m #

    Terapi är vad Red. behöver!
    Rymddamm?!
    Host…host…

 2. MissiZipp oktober 20, 2009 den 12:52 e m #

  Riktigt kloka personer generaliserar inte.
  ”Säger bara det, så har jag ingenting sagt…”

  Sitter här och stickar påsar
  till Hembryggsföreningen. Ett välgörande ändamål.

 3. Barbro Binda oktober 20, 2009 den 4:57 e m #

  Påsvin? Nä, nu ha du hört alldens fel! Ja sa åt både du å n Arto då vi va baki vebon att ni je ena riktiga av -å påsvin, bägge tjvå! Å a Lucia je int inblande te nå leveransen, han ska LEDA DANSN. Hon je gogolärarinn.
  Sen säg du att n Göran je pingstpastor. Nähä du, han je påskpastor, he hörs ju på namne hans!
  Nä, nu måss ja slut, ägga ska lägges!

 4. Nina oktober 20, 2009 den 7:32 e m #

  SD, tuttar och hembryggd… jaja

 5. liberum-weto oktober 20, 2009 den 10:33 e m #

  Jag måste ha blivit förvirrad av hemundervisningen kring alkholkunskap. Det är en förälders plikt att hålla lågan igång nu när skolan fallerar. Men är SD-Jimmie möjligen upphovet till på-svin från Åkesson som finns på kronvalls slott? Det är i alla fall många av rödvinsvänstern som vilt skriver spaltkm om att man nog skall tiga ihjäl SD. Och rödvinsvänstern har alltid värnat om sin rättigheter. Är allt bara ett smart PR-trick för alla vet ju att muslimer inte konsumerar alkohol. Men varför talas det om på-svin? Kulturmix är väl grogg, och ren kultur är brännvin – så vad har rödvinsvänster med allt att göra — nä nu måste jag avbryta hemundervisning det håller på att koka över.

 6. redaktörn oktober 21, 2009 den 9:35 f m #

  Cyndi: Terapi? Jag? Det skulle vara damterapi då!

  MissiZippi: Där är vi överens! Och så snäll du är – stickade påsar till föreningen – Arto hälsar och tackar 🙂

  Barbro Binda: Tror du fått nåt bak foten! På svin finns inga lucior – bara borsten och inte vill du väl riva lucia på ett sånt sätt? Nä du, det är Göran som borstar lucia på ryggen och kallar henne för välsignad – men så är han ju pastor också. Sköt om sig nu och ruva varligt 😀

  Nina: Ha ha! Självklart! Var trodde du att du hamnat??? :O

  Liberum-Weto: Nej då, du är helt på rätt spår! Åkessons viner har fått vänstern att krokna och nu sitter de stilla i båten utan att bråka med sina rödgröna kamrater. Den blandningen är rena groggen:) och har exakt som du säger inget med kultur att göra. Varken blandad eller ren! Vaer får du allt i´från? 🙂 Passa koket nu!

 7. josephzohn oktober 22, 2009 den 8:05 f m #

  Kopparbunkarna!! Känner igen dom?? Hur kom du in i min källare???

  • redaktörn oktober 22, 2009 den 9:22 f m #

   jasså, är det du som tagit hand om våran ”Gudrun” – men för f-n – vi har fler, Anitra, t ex, hon har fått ny styrutrustning till sina rattar 🙂

   • redaktörn oktober 22, 2009 den 9:23 f m #

    trattar, ska det va 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: