Prisocker på socker (och jäst) bemöts med odigitaliserad rumpa

22 Okt

Hembryggdsföreningens årliga utvärdering av handlarpriserna på socker och jäst är nu avslutad, rapporterar föreningskassör Lasse Lurberga i Svarthyttan. Återigen är ICA-Olle överlägset billigast och trots att råvarornas andel av föreningsbudgeten ökat dramatiskt (mer än dubbelt mot vad utvärderingsreslutatet motiverar) är  Lasse nöjd: Vi vet att bodknodden lurar oss men vad fan, han vet ju inte att även vi tillämpar anpassad prissättning. Redaktörn skulle bara veta hur bra vi tjänar på knoddfans firmafester!”  

Det ville nu inte Red veta. Istället Dagens odigitala stjärtdrog han hem till redaktionen för att välja ut dagens läckra bakverk att fika efter. Ett tacksamt uppdrag eftersom bidragen bara brakar in s.a.s. Dagens val har garanterat inte digitaliserats i Ralph’s modebutik!

Arto i Utrippan blev inte oväntat så förtjust över bilden att han ville lånade den över helgen. Och eftersom han ordnat hjälp i efterforskningarna för att finna Reds penna så – OK då! Men mer om detta i morgondagens nummer. Då kommer även Red att ta krafttag mot de läsare som missuppfattat Bladets seriösa inriktning.

Slutligen kan rapporteras att Red misslyckades med att få Jimmie på bättre tankar (se gårdagens nr). Han kunde inte se det som alla andra såg. Konstigt … Undrar om inte Liberum-Weto har rätt i det där om stjärtgosse … Hur som helst, här krävs nya tag.

17 svar to “Prisocker på socker (och jäst) bemöts med odigitaliserad rumpa”

 1. Civilingenjör P Johansson oktober 22, 2009 den 4:33 e m #

  Sedär, det finns de som borde sitta på dubbla stolar!

  • redaktörn oktober 23, 2009 den 9:14 f m #

   Då var det därför Arto erbjöd sit knä!

 2. frktjatlund oktober 22, 2009 den 5:33 e m #

  Det luktar gott om fruns bak, sa grannen när jag öppnade ytterdörren.

  • redaktörn oktober 23, 2009 den 9:14 f m #

   Ja du ser – bakverk och karlar – finns det nåt bättre 😀

 3. sladdertackan oktober 22, 2009 den 7:18 e m #

  En så välpumpad ända, jag blir riktigt avundsjuk.
  Hälsningar till redaktörn från Hängrumpan

 4. MissiZipp oktober 22, 2009 den 9:55 e m #

  Är det en ankstjärt?

  • redaktörn oktober 23, 2009 den 9:16 f m #

   Nä, jag tror att det är en karaff 🙂

 5. Antiism oktober 23, 2009 den 12:59 f m #

  Mona Sahlins gode vän som nu skall få hög post inom Maud Olofssons Centerparti visar på hur rätt sverigedemokraterna har!

  Här kommer Mahmoud Aldebes kravlista.

  1.En moské i varje stad eller kommun.

  2. Moskébyggen borde finansieras med räntefria lån som alternativ till villkorat bidrag från utlandet.

  3. Kommunerna borde ta på sig ansvaret att gå i borg för räntefria lånen eller låna ut pengar räntefritt till moskébyggen för kommunens muslimska invånare.

  4. Att integrera islam i svenska skolor.
  Det innebär att man lyfter hemspråket och religionen i schemat som ett vanligt ämne, där muslimska barn får möjlighet till undervisning i homogena grupper i eget hemspråk och egen religion i de kommunala skolorna.

  5. Imamer och hemspråkslärare borde få status som ordinarie lärare i ämnet hemspråk och religion.
  Det innebär att man lyfter hemspråket och religionen i schemat som ett vanligt ämne, där muslimska barn får möjlighet till undervisning i homogena grupper i eget hemspråk och egen religion i de kommunala skolorna.

  6. Imamer och hemspråkslärare borde få status som ordinarie lärare i ämnet hemspråk och religion.

  7. Alla kommuner borde ordna en kväll i veckan som ska vara en kvinnokväll respektive männens kväll i gym och simhallen.

  8. Att riksdagen stiftar en lag som ger svenska muslimer rätt att vara lediga under de islamiska högtiderna Eid al fitr och Eid al Adha är krav från alla muslimer. För nuvarande är det omöjligt att ta ledigt från arbeten för att fira högtiden tillsammans med familjen.

  9. Muslimer kräver att regeringen ska undersöka möjligheten till en särlagstiftning är möjlig och hur detta i fall ska motiveras utifrån existerande lagstiftning i religionsfrihetslagen.
  Muslimer kräver alltså en lagstiftad positiv särbehandling av i detta fall en religiös minoritet för att befrämja dess status och skydda den mot majoritetssamhället.

  10. Två timmars ledighet för fredagsbön, mellan kl.12- kl.14 under vintertiden och mellan kl.13-kl.15´sommartiden. Fredagsbönen är en obligatorisk bön som måste utföras kollektivt i moskén.

  11. Att bidraga till att muslimerna och judarna får dispens eller särlagstiftning för att utföra den islamiska och judiska slakten.

  12. Muslimer kräver att församlingsförbundet i svenska kyrkan i samarbete med landets kommuner ska reservera begravningsplatser i alla kommuner som har muslimska invånare.

  13. Att starta Imamutbildning vid svenska universiteten och högskolor är ett krav från landets muslimer och från svenska myndigheter.

  Den som vill läsa hela brevet kan göra det här:http://www.sr.se/Diverse/AppData/Isidor/files/83/2113.pdf

  Mahmoud Aldebes: ”Muslimska minoriteten kritiserar den snäva definitionen av religion som ligger till grund för den svenska religionsfrihetslagstiftningen. Det behövs särlagstiftning när det gäller godkännande av muslimska minoriteten. Med ett sådant godkännande kan vi begära rättelse av svenska familjerätten för att anpassa den islam.”

  • redaktörn oktober 23, 2009 den 9:21 f m #

   Det där är gammal skåpmat. Allt är redan infört i våran by men hos oss kallas det förening – Hembryggdsföreningen. Och där skiljer vi inte på Storslättsbor, Tuna Hästbergare och pingstvänner!

 6. josephzohn oktober 23, 2009 den 7:26 f m #

  Inte undra på att inte ungarna lär sig hembrääningens ädla konst, jästen går ju åt till bak!!

  • redaktörn oktober 23, 2009 den 9:21 f m #

   Ja men du! Så jädra illa – det får bli som Cyndi säger här nedan, lite malt i stället 🙂

   • josephzohn oktober 23, 2009 den 1:03 e m #

    Så får det bli, det får bli helg, sen får man se på måndag om man orkar ta tag i något!!
    Trefvelig weekända

 7. cyndi Said Said Said oktober 23, 2009 den 8:21 f m #

  Jamendåså Red. då har vi koll på DET. Och Red. som tycker att JAG ställer krav!!! Red. kan ju lägga in hela AntiAntes lista som helgbilaga så har vi att klura på ända till nästa helg. Orkade inte läsa allt så du kan lägga in lite snygga bilder åxå. Och lite recept å sånt. Så att inte allt hamnar bakom foten s a s och missuppfattningar uppstår 😉 Nu får Red. ta en fredagswhisky och ta tag i bakningen inför nästa vecka!

  • redaktörn oktober 23, 2009 den 9:26 f m #

   Helgbilaga – det var ett jäkla tjat om denna bilaga. Men det där med fredagswhisky har du fattat rätt – och bakningen 😀
   AnitAntes lista har jag redan avfärdat som gammal skåpmat – se ovan!
   Ha nu en bra helg !

 8. Civilingenjör P Johansson oktober 23, 2009 den 9:19 f m #

  Ja, jag har alltid hävdat att man måste ställa krav! På sistone har jag dessutom fått åtskilliga politiska partier, från hattar till mössor, med mig.

  • redaktörn oktober 23, 2009 den 9:28 f m #

   Men tänk dig – en kravlös tillvaro bara styrd av egna lustar och behov! Ett parti som för upp detta som krav får tom min röst! 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: