Oväntad ny biverkan gav ståndaktig insats i jublande tova

27 Okt

Vaccinationen mot svininfluensan harMaria L Arsson hoppas att kvinnorna kommer nu inletts rapporterar byhälsans Maria L Arsson till By á Bladet. ”Det är SÅ roligt att SÅ många är SÅ positiva till vaccination” säger Maria och ler så vackert att Red blir alldeles het och varm både här och där. ”Var inte orolig, lite förhöjd kroppstemperatur är en helt normal biverkan alldeles efter injiceringen” fortsätter hon och ser lite frågande på den blossande redaktören, som lite generat lägger benen i kors.

Utanför dörren till byhälsan ringlar kön av förväntansfulla karlar ända ut i vestibulen och långt ner på Gruvvägen. Maria håller med om att det är lite märkligt att det än så länge bara är karlar som vill injiceras men hon är inte orolig. ”Nog kommer kvinnorna också” säger hon övertygande.

Hon anar inte hur rätt hon har. De kommer. Hemvårdarinnorna begär obetald övertid hos Adolfs biverkanMen kanske inte till byhälsan. Ty, ända sedan Adolf i Klyken fick sin spruta och därefter förfört sina hemvårdarinnor så rejält att de bad om obetald övertid resten av veckan har karlarna stått i kö. Och Tovningsklubbens medlemmar, som snabbt blev informerade om vaccinets nya biverkan, beslöt jublande att göra ett uppehåll i träffarna och ta hem tovan till sina behövande män. Och de som inte hunnit få sina män vaccinerade än tröstar sig med smaskigt godis!

AB1, AB2, AB3, AB4, AB5, DN1

11 svar to “Oväntad ny biverkan gav ståndaktig insats i jublande tova”

 1. cyndi Said Said Said oktober 27, 2009 den 11:45 f m #

  Red. behöver INTE bjuda på godis. Det räcker så bra med kaffe!

  • redaktörn oktober 28, 2009 den 9:23 f m #

   Kaffe ska det bli! Men något gott till kaffet vill i alla fall jag ha 😀

 2. MissiZipp oktober 28, 2009 den 4:56 f m #

  I USA har enligt statistiken har hitintills ca 1,000 människor dött av den här influensan. Resten har överlevt… Man räknar med att epedemin har nått sin kulmen i januari. Well, what can I say… ”Better safe than sorry?”. Kåndominjums lär inte hjälpa. Inte i det här fallet.

  Må så gott och gör vad ni kan.

  • redaktörn oktober 28, 2009 den 9:27 f m #

   Här florerar rykten hit och dit. Bloggare och kvällspress driver på i en biverkanskampanj som fått många att avstå från vaccinering. Intressant vad ovetenskapligt underbyggd propagnde kan åstadkomma. Men som du säger, better safe, jag ska i alla fall ta sprutan – kanske blir det med mig som för Adolf 😀
   Må gott själv och kul att du hittat tillbaka till datorn!

   • MissiZippi oktober 28, 2009 den 6:12 e m #

    Det är väl så att riskerna med vaccinet har att göra med i vilket hälsotillstånd man själv befinner sig i när man tar den. Har man problem med andningsorgan, kanske man bör tänka sig för.

    Biverkningar finns. Det gjorde det ofta för tyfussprutorna vi tog en gång i världen när vi reste söder ut … så det är precis inget nytt. Det kan ta en dag eller två innan man känner sig piggelin.

    Glad att du tar den och förhoppningsvis gör lilla frun det hon också. Det är ingen rolig historia. Nåja, vilken influensa är det. Här får vi se hur det blir för egen del. Vaccinet har en sprutande åtgång.

    Mvh Part-time Internettare 🙂

 3. Second Opinion oktober 28, 2009 den 12:27 e m #

  Intressant inlägg. Second Opinion intervjuade en neurolog angående historien med baklängeskvinnan. Hans bedömning är att det rör sig om en psykiskt betingad sjukdom, dessutom utan koppling till det influensavaccin hon tog några veckor innan. http://www.second-opinion.se/so/view/815

 4. frktjatlund oktober 28, 2009 den 9:55 e m #

  Jag avstod när jobbet erbjöd ett skjut. ”Misstänkte det” sa chefen. Men jag hade hongkong, när den grasserade och det är möjligt att jag åkte på asiaten innan dess. Dessutom hade jag den variant av svininfluensan sig gick 1976 och har klarat mig sen dess.Peppar, peppar …

  • redaktörn oktober 30, 2009 den 10:09 f m #

   Peppar? Tror du det hjälper? Ja vem vet, ska det vara i sprayform 🙂
   Ha en bra helg!

 5. Kenneth oktober 30, 2009 den 12:26 f m #

  Och varför skojar vi om dessa grymheter som pågår nu inför våra ögon?

  • redaktörn oktober 30, 2009 den 10:10 f m #

   Här var det ingen som skojade. Möjligen tyckte Adolfs hemvårdarinnor att det var ganska roligt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: