En lycklig hoffe, en blå soffa men omoralen består

30 Okt

Gårdagens systerbesök på redaktionen satte outplånliga spår. Speciellt på Reds hovawart, Urax! Jycken är inte längre att känna igen. Går omkring som en zombie med ett fånigt leende runt hela nosen. Och när Red tar fram datorn och surfar in här eller här så brister han ut i ett ylande fullt värdigt en ”finsk mjölnare”.

Red själv då? Jo, han begåvades både med den vackraste blå soffa han någonsin sett och sitt favoritgodis.  Och nog gjorde systrarna starkt intryck även på denne förhärdade murvel – också han ser i mer än vanligt larvig ut.

Men någon bestående effekt på Reds moral Rita H dolde inte Reds penna... dessbättrefår dock inte systrarna – det är för sent i livet (Reds) för sådant. Och, för bövlen, pennan är ju fortfarande försvunnen! Så, efter ett tips från ett Hollywoodtips från Sladdertackan kastade han sig med frisk mod ner i denna utmanande klyfta. Intressant, men ingen penna. Så sökandet får, till Reds ohöljda förtjusning, fortsätta ett tag till.

Från denna heta klyfta över till Mona S Ahlins ljumma möte i Högberget med partikamraterna. Där överraskade hon med att vilja satsa på fler jobb och högre bidrag för motsatsen. Så nu får odågan Emil i Myggsjön ett svårt val; Ska han:

 1. ta jobbet hos direktör Trådlund i Rämshyttan,
 2. ta bidraget för att låta bli eller
 3. planera för en ny installation i Annikas Enskilda Bank? Redan nästa år måste odågan ha bestämt sig!

Monas överraskningar ska finansieras med klickningar på Internet enligt tyskt mönster. Varje klick på en länk leder vidare till skatteverkets dator där länkskatten sedan debiteras. Genom att systemet utformas som det för trängselskatten räknar Mona med MP-Marias stöd. – När sedan klickarna betalat sin skatt bötfäller vi dem för olaglig fildelning – då får vi betalt en gång till, viskar Mona  segervisst och tillägger Integritetsfrågorna kommer att bli en riktig kassako, förstår du! Men redan kommer kraftigt mothugg från andra intressenter, erfar Red.

Trevlig helg!

EXTRA EXTRA PRESSTOPP EXTRA EXTRA: Ursäkta att vi stör helgfriden men på Josephzohns enträgna begäran blir det i fortsättningen enbandyboll liten bandybilaga. Vi börjar med förklarande definitioner då Red förmodar att den övriga bildade läsekretsen av By á Bladet har ägnat sin fritid åt hästpolo och kricket och därmed saknar nödiga insikter. Idag förklaras termen:

Nystan = den röda lilla osynliga boll som båda lagen försöker hitta och som, enligt många, är en nödvändig förutsättning för spelet.

28 svar to “En lycklig hoffe, en blå soffa men omoralen består”

 1. josephzohn oktober 30, 2009 den 10:16 f m #

  Som vanligt, man är en luttrad läsare och prenumerant av By á bladet, som vanligt inte ett ord om det vackraste på jorden, inte en rad om sporternas sport och den stundande Bandypremiären?
  Hela Sverige firar denna högtidsdag med Pompe och ståt, men inte By á bladet.
  Här nystar man i andra affärer, men det vackra nystanet, det nämns inte. Vad är fildelning mot öppnande djupledspassning som delar ett helt motståndarförsvar!!
  Nu krävs bättring och en önskan om en trevlig helg!!

  • redaktörn november 2, 2009 den 10:18 f m #

   Och denna avhyvling får jag just under de mest intensiva förberedelserna för en storsatning på nystan och portföljer! Vet hut!

 2. MissiZippi oktober 30, 2009 den 5:32 e m #

  Tanken gick omedelbart till Gilda Radner …
  Vill man ha ett riktigt gott skratt så vill man …
  och så finns det inspiration till det om vi googlar. Nu behöver man kanske veta vad det är frågan om när det gäller ”oss gamlingar” och lite kännedom om landet i väster för att förstå satiren.

  Minns min första bekantskap med damen i fråga. Jag trodde inte mina öron vad jag hörde på TV (1975). Engelskan var inte så bra, men jag förstod minsann vad hon sa på svenska när hon ryckte isär blusen… Tjo faderittan fem fingrar… etc. Censuren hade förståss inte fattat ett dugg eftersom pipet uteblev 😀

  • redaktörn november 2, 2009 den 10:19 f m #

   Ha ha, ja tiderna förändras och synen på det vågade än mer 🙂
   Men fortfarande förstår jag att det piper i USA…

 3. MissiZippi oktober 30, 2009 den 6:12 e m #

  En annan fundering. Vem är den illigale fildelaren?
  I vilket led är filen illegal? Vet ”lånaren” att filen är illegal?

  Behövs det inte en definition och bör inte den som har en sajt med filer han/hon/den/det inte vill dela med sig av tillkänna detta faktum, så att lånaren vet att hon/han gör en illegal handling? Det är väl inte bara att, på vinst eller förlust eller eget bevåg, ranta runt för att sätta dit okunniga människor. Okunniga är understruket.

  Just some thoughts.

  • redaktörn november 2, 2009 den 10:21 f m #

   Det kan man ju tycka men här anser fildelare att allt på nätet är gratis. Då hjälper det föga med copyright-anmärkningar.

 4. Car Bil oktober 30, 2009 den 7:30 e m #

  Fildelare är alla som kör på en motorväg ju!
  I Svd:s artikel om Monas sätt att möta arbetslösheten nämns Barbapapa. Intressant att veta att denna filur hållit på med det också. Eller läste jag fel kanske? 🙂

  • redaktörn november 2, 2009 den 10:22 f m #

   HA ha! Barbapapa, ska vi bli elefantskötare nu också ?

 5. Nina oktober 30, 2009 den 10:36 e m #

  Trevlig helg!

  • redaktörn november 2, 2009 den 10:23 f m #

   Detsamma, prinsessa av Vallonien!

 6. Civilingenjör P Johansson oktober 30, 2009 den 11:44 e m #

  Ja, odågor är besvärliga. Min brorson har ännu inte skaffat sig något hederligt arbete. I det fallet hjälper nog inte ens den mest ohöljda nepotism.
  Vad gäller bankverksamhet kanske man har blivit avskräckt av min revolutionäre farbrors slagord ”Enskilda Banken – fy för fanken!”.

  • redaktörn november 2, 2009 den 10:24 f m #

   Ja det ska bli spännande att följa Emils våndor inför valet 🙂

 7. josephzohn oktober 31, 2009 den 12:03 e m #

  Vilket lyft!!!
  Och då menar jag inte klyftlyftet!
  Jag menar självklart ”Bandybilagan”.
  Kan bara skriva Wunderbaumalainen!!
  Undertecknad och hela redaktionen på BAOB (http://bandylexikon.fizz.nu/) önskar dig nu en om möjligt trevligare helg!!

  • redaktörn november 2, 2009 den 10:25 f m #

   Jag anade att en viss uppskattning skulle anlända – men denna översvallande reaktion står utanför alla förväntningar 😀

   • josephzohn november 2, 2009 den 2:24 e m #

    Nja detta är väl bara åter ett bevis på att bra grejer ska belönas!

 8. Shirouz oktober 31, 2009 den 12:31 e m #

  Hm, i Motala har jag hört att det spelas just, bandy, vad det nu är. Ännu mer förvirrande är att jag hört herrar säga att de måste ha bandyportfölj med sig för att se på just bandy. Jag undrar om det också är som så att i och med portföljtvånget, så spelas varje match i kostym och lågskor och matchande slips?

  • josephzohn oktober 31, 2009 den 1:32 e m #

   Du är inne på rätt spår. Bandyportföljen är en bandysupporters käraste ägodel och den vårdar man med ömhet och kärlek. Inför varje säsong putsar man upp den och i den har man sedan sin termos och i termosen har man olika rinnande varor, en del fyller termosen med glögg, andra med bandykaffe …
   Från början bar spelarna kostym, slips i matchande färg och keps, dock inte i lågskor, det hade aldrig ismakarna godkänt!!
   Men sen när man insåg att varje lag måste ha olika färger och en del klubbar valde gult eller gulgrönt och rött osv. fanns det ju självklart inga kostymer som passade och då övergick man till att spela i s.k. sportdresser!!
   Men Motala??
   Där har man aldrig kunnat spela bandy, det måste du ha missuppfattat ….

   • redaktörn november 2, 2009 den 10:26 f m #

    Kan bara tillägga att Shirouz aldrig missuppfattar något som har med bandy att göra 🙂

 9. MissiZippi november 1, 2009 den 3:07 e m #

  Det roar mig att veta att man missuppfattat det där med partifärgerna härborta. Särskilt då de, som går omkring och stoltserar med den röda samtidigt som de rackar ner på socialism och komunism (i och för sig inte helt galet lite beroende på portföljen). Men så har man ju missuppfattat detta med fotboll också.
  Nu är det förståss också så att ”det är svårt att lära gamla hundar sitta”. Vi kan faktiskt tycka litet av varje.

  Bara från en europeisk synvinkel… 🙂

  Bandy? Det är ju kul om man får vara med och spela. Motala har i alla fall en värdefull radiostation om den finns kvar? Vaddå… är det 2009 nu. I vilket fall så ställdes klockorna tillbaka en timma under natten.

  • redaktörn november 2, 2009 den 10:29 f m #

   Och nu verkar alla partier dras in i samma politiska fålla. Om man bladar alla färger blir allt grått, eller hur?
   Radiostation i Motala, långvåg var det visst. Tror inte ens att antennerna är kvar! Tyvärr…

 10. vildhunden november 1, 2009 den 10:40 e m #

  Hur vore det om redaktörn även införde en krocketbilaga? Krocket kallar jag sport; värdig att få avsluta en trevlig middag med tillbehör. 🙂

  • redaktörn november 2, 2009 den 10:29 f m #

   Ja det har du min själ rätt i – skall noga överväga detta utmärkta förslag!

  • MissiZippi november 2, 2009 den 2:40 e m #

   Dessutom borde krocket, precis som golf, vara en olympisk gren. Man diskriminerar närsynta.

   • redaktörn november 3, 2009 den 9:48 f m #

    Ja, det gör man – var tusan är mina glasö…

 11. cyndi Said Said Said november 2, 2009 den 10:10 f m #

  Nu kan Red. sluta flina och larva sej. Det är måndag! Arbetsdag. (Om Red. vet vad det är?) Då sitter man inte i soffan och dricker godis!

  Bandybilaga?! Bandy!?

  Red. får införa en korrigering nästa blaska: Den röda planeten på bilden heter Mars. (Behöver Red. hjälp med veckans rymdbilaga får Red. säga till!)

  • redaktörn november 2, 2009 den 10:34 f m #

   Ha ha! jasså det ska jag! Och vems är felet om jag får fråga? Inte var det då jag som släpade in soffa och godis på redaktionen…

   Här satsar man på BANDY och vad får jag… jo, skäll från Vildhunden för att det inta blev krocket och nu kommer du och vill se lite mer höjd på bilagorna. Nä, nu blir det soffan resten av dagen 😀

   • vildhunden november 2, 2009 den 1:37 e m #

    Här måste jag å det bestämdaste tillbakavisa redaktörns påstående att jag ”skäller” på redaktörn för att By á Bladet inför en bilaga med röda nystan. Jag föreslog endast att stickningen kompletteras med en bilaga för krocket. 🙂
    Ha en bra dag i soffan, redaktörn 🙂

    SVAR: Åh förlåt!

 12. Shirouz november 2, 2009 den 10:59 f m #

  Jodå, rundradiomuseum finns i Motala och masterna också, hugade kan klättra 126 meter rakt upp i luften och sedan kan man bliga runt antar jag. Själv skulle jag aldrig komma på idén att ens klättra upp för de första tio stegen, men det är ju bara jag, som kräver fast mark under mina fötter hela tiden. De som klättrat hävdar att det är en vidunderlig utsikt.:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: