Sanningen hittad i Grangärde – ger trängselskatt på ekivok gruppgympa

2 Nov

By á Bladet inleder veckan med ett sensationelltUnge Mikael C vet allt sanningen avslöjande: Sanningen har äntligen hittats! Inte konstigt att Red, känd för sin sanningssökande journalistik, blev eld och lågor. Fyndet gjordes hos unge Mikael C Romsjö i Bluffberget, Grangärde, som fann sanningen i ett fildelat Amerikabrev redan under gymnasietiden. Han konstaterade då att såväl lärare som läromedel ljög om allt och därmed kunde han skolka sig igenom resten av den vilseledande skoltiden. Nu lever han gott på andras sanna lögner!

Mona S Ahlin, som har förstått ungdomens oändliga vishet, lovar nu att allt på nätet blir sanning efter valet. Troligen blir sanningen även gratis då ju allt där redan är stulet. Polismästare Harald Kask, som till vardags jobbar med stöldgods och är proffs i ämnet, ska garantera att alla som delar på sanningen får full integritet, meddelas från Monas kansli i Högberget. PP-Rick jublar över det oväntade stödet från Micke i Bluffberget.

Konflikten mellan gGruppgymnastiken i bystugan beläggs med trängselskattruppgympan i Rämshyttans bystuga och den ekivoka nöjesindustrin i Idkerberget är på väg att lösas, erfar By á Bladet. Byfullmäktige har diskuterat möjligheten att införa trängselskatt på den alltmer populära gruppgymnastiken i bystugan. Ett beslut som applåderas av denEmma Lind ser sanningen segra i bystugan ekivoka nöjesindustrin i Idkerberget, vars företrädare lilla frk Emma Lind är glad över förslaget och säger till Red: – Vi har länge sett verksamheten i bystugan som osannolikt omoralisk och nu verkar äntligen sanningen segra.

I denna omtumlande värld av sanningar är det skönt att kunna söka tryggheten hos Larsson. Mannen som givit kan själv” ett ansikte!

8 svar to “Sanningen hittad i Grangärde – ger trängselskatt på ekivok gruppgympa”

 1. MissiZippi november 2, 2009 den 3:28 e m #

  Råder det nyhetstorka eftersom man ens behöver nämna något så idiotiskt?

  • redaktörn november 2, 2009 den 5:20 e m #

   Ja, nog är det idiotiskt – men TV4+ programmet ”Kalla fakta” kör två halvtimmesprogram om den s k ”sanningsrörelsen” med rötter i USA! (Du kan se programmet på nätet) Tydligen är näsan var femte ungdom i Sverige övertygade om att de har rätt i sina konspirationsteorier. Internet är fantastiskt i många avseenden men en aigsida är att sådana här extremer snabbt får ut sina budskap. Samma sak gäller t ex all ryktesspridning om influensavaccinet och som fått (alltför) många att välja bort vaccinering 😦

   • MissiZippi november 2, 2009 den 8:17 e m #

    Att människor ”går på” något som så totalt saknar logik är ju skrämmande. Tydligen tror man på det här för att man vill tro det. Och det kan vara ännu mer skrämmande, eftersom det i så fall inte är en brist på något nummer i IQ utan bygger på hatkänslor. Vi har verkligen kommit långt bort från ”Flower-Power-generationen”.

    Undrar också om man ger sådana här grupper för mycket gratis publicitet (som de förståss gör dem lyckliga), samtidigt som vi bör känna till att sådant förekommer? Det skapar naturligtvis en knepig balansgång i vår demokratiska, religion- och ut-trycksfria värld.

    Tittar vi sedan tillbaka i historieböckerna anar man att något kan upprepa sig. Vi har fått en ny mentalitet. Varför?

    Kommer också att tänka på en Norman Rockwell illustration 🙂 ”The Gossips”, tror jag han kallade den för (Saturday Evening Post och svenska Allers). Så vad skall man tro när det kommer till kritan.

 2. Maigiz november 2, 2009 den 10:17 e m #

  Appropå ingenting så vill jag bara meddela att jag ändrat färg på texten på min blogg så nu kanske Gubben har lättare att läsa mina inlägg om han skulle vilja. Kramen från Tjocka Damen.

  • redaktörn november 3, 2009 den 9:36 f m #

   Det glädjer en skumögd gamling – och läser – det gör jag med en envis regelbundenhet 😀

 3. Mia november 2, 2009 den 11:08 e m #

  Man undrar hur redaktör´n fått tag på bilden till gympapasset i bystugan? När fotografen frågade mej om jag ville vara med på ett gruppfoto i tidningen så sade jag att icke på något vis fick den publiceras (det är föresten jag som ses skymta längst ner i bild till höger.) Jag ville avstå från publicering då min man inte vill att jag skall deltaga i processer som göro att mitt attraktiva hull runt buk, skinka och lår ej försvinner. Gud månde veta vad han göro, då han ögnar igenom Byabladet. Åja, vatten och bröd lär det ej blir, men kanske smisk med ris./ ”Feta Greta”

  • redaktörn november 3, 2009 den 9:39 f m #

   Ha ha! Jag tyckte väl att det var något bekant över dialekten 😀 Men gubben din ska inte vara orolig – det sliter så lite :O
   Vad han (M) själv beträffar så säg åt honom att blunda med ena ögat – då tar han bara hälften så stor skada!

 4. redaktörn november 3, 2009 den 9:44 f m #

  Missizippi: Jag var in på deras svenska hemsida vaken.se och läste. Det är helt uppenbart en affärsidé för de direkt inblandade. De säljer kurser, seminarier, föreläsningar, donationer, böcker, DVD-filmer… you name it!
  Sedan måste jag erkänna att jag är lite skrämd över det du nämner om hat som drivkraft. De här militanta inslagen ser vi också i andra undomsrörelser (veganer m fl).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: