Mauds minneslucka förklarad – kraftverksledningen bär skulden

19 Nov

Mysteriet med Maud O Skrönas (C) olika besked om kommunens energibolag, Vattenkastarn AB, har fått sin lösning. Eftersom hon är politiker var det ju ingen som egentligen ville tro att hon lurades och medvetet for med halva och hela lögner. Och nu kan vi andas ut – politiker ljuger inte! I alla fall är de inte medvetna om det.

Allt detta fick By á Bladets utsände veta i herrturkens omklädningsrum av byhälsans överdoktor, Sven Akutén. Herr överdoktor förklarade att Maud valt att sitta intill transformatorns primärledning under bolagets informationsstunder med ägarna, vilka ju genomförs i Rämshyttans kraftstation. Detta har resulterat, inte bara i ett elöverspänt beteende utan även nu då så befriande minnesluckor. Maud är alltså inte tillräknelig varken vad gäller bolagets göranden och låtande eller andra viktiga frågor.

Nu har Mauds minnesluckor väckt stor irritation hos övriga politiker i fullmäktige. – Vi vill ju också ha något att skylla våra misstag på, säger Jan Björksudd (FP). – Därför har också jag börjat engagera mig i bolaget och jag har redan beordrat in ytterligare en stol vid primärledningen.

Enligt en vanligtvis säker källakansliet har Red erfarit att denna stol i kraftstationen ska kunna cirkulera mellan alla fullmäktigledamöterna. Därmed undanröjs för all framtid alla tvivel på att politiker ljuger! Puh, det var då för väl! Det sägs också att fullmäktige vill utplåna den mentalt skadliga delen av höstmörkret och istället tjäna pengar på intensiv upplysning. En norrman har visst anlitats för detta ändamål.

Men om kommunkansliets källa verkligen är säker är inte säkert. Informationen skickades nämligen via kommunens datanät och det är ju som bekant fullproppat med nyttig samhällsinformation om flickorna i Idkerberget, spelkällaren hos Adolf i Klyken samt fildelade kulturutbud.

I omgivningarna runt Idkerberget finns nu ännu fler björnar, berättar Arto för By á Bladet. Han var nyligen där med bössan och hunden sin och såg färsk spillning med egna ögon. – Nu planerar vi en omfattande klappjakt lagom till jul, berättar Arto.

Idag får vi något gott till morgonkaffet. Men se upp för björn!

8 svar to “Mauds minneslucka förklarad – kraftverksledningen bär skulden”

 1. josephzohn november 19, 2009 den 10:36 f m #

  Sjukommatvå .. nu börjar man bli lite björnorolig!!!

  • redaktörn november 20, 2009 den 9:57 f m #

   Ja, som starköl fast mer avslagen!

 2. Shirouz november 19, 2009 den 4:26 e m #

  Själv har jag vansinnigt roligt åt uttrycket ”Gör man inte fel har man gjort för lite.” Jag vrider och vänder och jag vet inte riktigt hur Maud tänkte. Eller inte tänkte. Eller kanske försökte tänka. Och samtidigt blir jag lite rädd att alla politiker har det som valspråk. Samtidigt som jag misstänker att så kan nog vara fallet. Eftersom mycket blir fel. Samtidigt så kan jag lugnt luta huvudet mot björnfällen och vara trygg i att det också betyder att de gör mycket. Fast det blir fel. 😉

  • redaktörn november 20, 2009 den 9:58 f m #

   Ah, det var fel… men rätt… och tokigt… men roligt… Tack för morgonens största leende!

 3. MissiZippi november 19, 2009 den 5:50 e m #

  Man kan tala om björntjänster.

  fast ibland talar de sanning när de tror att de ljuger. Därför får man inte ge upp hoppet.

  • redaktörn november 20, 2009 den 9:59 f m #

   Ja, jisses! Kan de vara så finurliga ? 🙂

 4. cyndi Said Said Said november 20, 2009 den 9:11 f m #

  Red. Helgbilagan kan omhandla energi. Gärna upplysande. För det kan s a s behövas. Red. kan säkert hitta nån bra källa.

  • redaktörn november 20, 2009 den 10:02 f m #

   Men kära Cindy! Jag fixar bilagan… jag har ju sett att du ägnar tiden åt sådant som har betydelse.
   Stor KRAM och varma tankar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: