Maria överglänser skamlös Mona – ger Maud motvind i promillestinn fraktbåt

3 Dec

Den skamlösa fisketävlingen mellan alliansen och oppositionspartierna i byfullmäktige är nu inledd. Bortsett från några mindre metövningar är det nu, efter fyra år, återigen dags för den stora drabbningen på Rämens ännu flortunna is. Först ut på det hala var fru oppsitionsledare Mona S Ahlin (S). Efter tips och med hjälp av lokala förträdare borrade hon hål runt hela Trollhätteudden och fick genast napp. Mona drog snabbt upp flera lättfångade firrar som hon, utan att rodna, visade för en entusiastisk supporterskara.

I bakgrunden lurade emellertid Maria Wetterskäftig (MP) som, utan vare sig pimpelspö eller mask, ändå lyckades med konstycket att överglänsa Mona. Lite elakt kan tyckas men i fiske är allt tillåtet utom att erkänna vare sig fusk eller misstag.

Maud O Skrönas otur håller dock i sig. Hon har inte ens tagit sig ut på isen utan fått nöja sig med att blöta krokarna i hålen på kommunkansliets herrtoalett. De fångster hon halade upp där vill inte ens By á Bladet nämna och kamraterna i partiet avrådde henne klokt nog från att visa upp lämningen från såväl en brunkolhandlare som en bilhandlare.

Maud lovar dock att ta nya tag så snart hon fått snurr på sonens vindkraftverk och stopp på snus-sket på herrmuggen därstädes.

Till sist vill Red beklaga att det inte blev någon tidning i går. Han fick tips från Vildhunden som drömt om Reds förlorade penna. Efter att ha trevat runt i den djupa klyftan större delen av dagen visade det sig dock vara ett villospår – ibland har man tur!

Är det inte kaffedags snart? Häng med och se efter!

PS  EXTRA EXTRA EXTRA

I sista sekund medelas att promillehalten i Hembrygdsföreningens transportbåt sänkts till en ekonomiskt farligt låg nivå. Ordförande C-G Svensson lovar dock att allt fortfarande är helt olagligt.

9 svar to “Maria överglänser skamlös Mona – ger Maud motvind i promillestinn fraktbåt”

 1. liberum-weto december 3, 2009 den 4:46 e m #

  Ja Mona kör med valfläsk som LCHF måste gilla. Hon vet att SAAB-fisken behöver hon aldrig betala – den är självdöd innan valen kommer med efternoten. Klart man utlovar betala fisken när man vet att man slipper betala.

  Maria – ler berdare än en haj – men hugger ändå inte på att Mona kan slukas av henne. Maria vet att Mona inte är ekologisktuppväxt utan käckat Toblerone och har bilen antecknad på många parkeringsplatser.

  Maud – stackarn- hon har plöjt för djupt och agnat lite fel. Vattebruk är inte hennes starka sida – undrar vad hennes starka sida är egentligen.

  Fast med dessa fiskare kan man undra vad som lurar bakom flötet – att de kan landad kork – det tror jag, men ädelfisk flyr nog alla.

  Ja, skall man ut och fiska i dessa kalla dagar gäller dubb under fötter och alkohol i systemet.

  • redaktörn december 4, 2009 den 10:38 f m #

   Vilken strålande analys av mitt umbla inlägg! Skrattande drar jag ut på min bloggroll…

 2. vildhunden december 3, 2009 den 6:45 e m #

  Vilken tur att redaktörn inte hittade pennan. Då hade ju allt varit förgäves. Nu kan redaktörn leta på sitt håll så ska jag fortsätta med att leta på mitt. Hittar jag redaktörns penna så lovar jag att hålla tyst om saken. 😀

  • redaktörn december 4, 2009 den 10:39 f m #

   vad vore livet utan en förstående själsfrände?
   Leve alla borttappade pennor!

 3. cyndi december 4, 2009 den 9:05 f m #

  Jasså Red. beklagar! Ja, det gör vi också. Som måste läsa dessa flortunna nyheter (nästan) varje dag. Har Red. verkligen rätt fiskeutrustning för att dra upp de stora nyheterna? Det verkar mest som att Red. trevar runt. Till ingen nytta alls.

  Kanske Red. kan varva meningslöst skitsnack med lite läsbara klyftigheter i helgbilagan?

  • redaktörn december 4, 2009 den 10:45 f m #

   Idag är hon på riktigt topphumör, hon, den där Cyndi! Inte ens By á Bladets välformulerade spängheta och faktasäkrade nyheter duger. Ja ja! Jag väntar mig inget tack för mina uppoffrande insatser i upplysningens tjänst. Och om det blir en bilaga i morgon så lär den handla om alla otacksamma fruntimmer jag mött 🙂 (men ändå gillar, skarpt! vilket jag aldrig kommer att avslöja…)

   • cyndi december 4, 2009 den 11:03 f m #

    Topphumör. Så klart Red. Om Red. vore lite mer på min nivå skulle Red. kanske också känna sej som en höjdare. Inte bara nöja sej med småsmulor och överblivna s k nyheter. Och fruntimren skulle förstås visa lite mer tacksamhet.

 4. redaktörn december 4, 2009 den 10:39 f m #

  som sagt var…

Trackbacks/Pingbacks

 1. Summan av dagen « Vildhundens klagan II - december 3, 2009

  […] på redaktörns penna fortsatte utan framgång. Sheaffer […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: