Mona tog godis från olyckbarn – sexistisk installation på damtoalett ifrågasätts

15 Dec

Efter lucias grymma rånöverfall på Adolf i Klyken har hela hemtjänsten (inklusive nya svarttjejen) uppvaktat den drabbade. Blommor och choklad har burits in i stugan och självaste Mona S Ahlin (S) har pussat Adolf på både mun och panna. – Här ser du hur vi värnar om samhällets olycksbarn, informerade Mona med adress till By á bladets utsände. Sedan åt hon upp Aladinasken Adolf fått av hemtjänsten. Adolf själv var, trots att äggtoddyn gick åt, tämligen belåten: – Kvinnorn faller för min utstrålning, men ingen av dem vill skänka mig riktig njutning… Jag kanske måste visa hur man gör… flinande han så det fräste om prillan.

Mindre nöjd är ICA-Olle, erfar By á Bladet idag. Hans övervakningskamera på butikens damtoalett har ifrågasatts av fru Sunesson. – Vad i h-l-v-te har den kärringen med saken att göra, säger Olle indignerat. – Det är ju en installation, en konstinstallation förstår du. Ibland är det riktigt vackra bilder, som kultur ungefär… Red förstod precis!

Vem blir Svergies bästa kåseribloggare 2009, frågar sig Kira på Hönshuset. By á Bladet är inte sen att hoppa på och uppmana sina två läsare att omgående nominera varandra till Kira. Det tar emot men Red får inte nomineras (han vann ju titeln förra året vilket han gärna men mycket blygsamt påpekar :D)

Får det vara en kopp kaffe kanske? I dag är det rena medicinen

23 svar till “Mona tog godis från olyckbarn – sexistisk installation på damtoalett ifrågasätts”

 1. vildhunden december 15, 2009 den 3:07 e m #

  Nu blir jag i sanning förvånad. Skulle By á Bladet ha två läsare i sin läsekrets! En tanke som ter sig mycket främmande för mig, ety By á Bladet framträder i förstone icke som en skrift präglad av nyevangelism och herrnhutism. Om det icke är så att By á Bladet hyllar tesen: ”Den som tror det prästerna lära, han faller säkert i helvetet!” (M J Ahnqvist)

  Vilka kan då dessa två läsare vara? Min första tanke går naturligtvis till den oefterhärmliga Barbro Binda som med sin skriftliga dialektala förmåga och rättframma sätt får envar att tappa hakan och sedan dra på smilbandet.

  Nästa läsare måste naturligtvis vara Cyndi som försöker hålla redaktörn i Herrans tukt och förmaning på det att vi alla må få njuta av redatörns ansträngningar att förse sin läsekrets med en regelbunden utgivning av By á Bladet.

  Ha en bra dag redaktörn! 🙂

  • redaktörn december 16, 2009 den 10:28 f m #

   Käre Vildhund!
   Djupt rörd över din generösa (och träffsäkra) analys av By á Bladets läsepar kan jag inget annat än att sälla mig till prästens visdomsord 🙂

 2. Filifjonkan december 15, 2009 den 3:23 e m #

  Hm ja den där chefen med sina kameror va 16st var det visst,,,Rätt dålig stil Kanske bättre han var på arbetet själv,Men det hann han väl inte för han måste kolla i kamerorna.Snöar idag antagligen gör det väl det uppåt Rämen till med klarar hönshustaket trycket tro?

  • redaktörn december 16, 2009 den 10:29 f m #

   Nu är det ju kameraövervakning i skogarna också – det har du väl hört? Så inte ens där kan man få var ostörd… Snö ja! Nog har vi 20 cm vid det här laget – härligt!

 3. josephzohn december 15, 2009 den 5:46 e m #

  ”Portföljmodellen”, sa hon Liljesohn, som i egenskap av idrottsminister dock aldrig tagit ordet bandy eller bandyportfölj i sin mun, ur led är både kultur- och idrottspolitiken!!
  Fler vackert röda nystan till verklighetens folk!

  • redaktörn december 16, 2009 den 10:30 f m #

   Tror du har rätt för en gång skull. Röda nystan och bandyportföljer – DET är kultur det!

 4. Motvalls gubbe december 15, 2009 den 5:52 e m #

  Vilken dag, vilken dag! Först damp By á Bladet ner i lådan, och sedan hörde skatteverket av sig och ville ha fyra tusen riksdaler mer i skatt av mig.
  Man bävar inför tanken på vad dagen mera kan komma att bära i sitt sköte.

  • redaktörn december 16, 2009 den 10:31 f m #

   VAd jag förstått så avslutades dagen i hönshuset 😀

 5. Hönshus-Kira december 15, 2009 den 5:55 e m #

  Du har blivit ickenominerad av MissiZippi till Hönshusets ”Sveriges Bästa Kåseribloggare 2009”. Ickenomineringen kvalar in som fullvärdig nominering, eftersom By á bladet inte är samma blogg som Gubben vid Rämen. Lycka till!

  • redaktörn december 16, 2009 den 10:32 f m #

   Aha! DEt var generöst, men i år blir konkurrensen omöjlig – det ska jag se till 🙂

 6. MissiZippi december 15, 2009 den 7:35 e m #

  Kira! Tackar så mycket för undantagen nominering. Behövde du kanske ta den andra styrelseledamoten vid örat :). Red var faktiskt under stark konkurens från Undvikas redaktör, men vann på den längre sikten.

  Nu måste jag faktiskt gräla:
  Med tanke på praliner, så tycker jag det under åren skett en hel del förändringar i Aladin-asken.
  Usch för vit choklad!

  • redaktörn december 16, 2009 den 10:34 f m #

   Du är snäll du! Men Undvika ska nog dit i alla fall :).
   Och Aladinasken – VARFÖR ändr på något så bra? Fast, den där kokospralinen DEN får de gärna ta bort !

   • MissiZippi december 16, 2009 den 3:18 e m #

    Kokospralinen! är du tokig…

 7. Undvika-Posten december 15, 2009 den 7:43 e m #

  Bäste redaktören,
  en ingående recension av denna installation med stora bilder skulle kunna vara något för söndagsbilagan till helgen kanske! 🙂

  • redaktörn december 16, 2009 den 10:35 f m #

   Ånä, snuskgubbe! Den djupare analysen gör jag bara för egen del 😀

 8. cyndi december 16, 2009 den 9:26 f m #

  Red. har väl gjort ordentlig läsvärdesundersökning av blaskan? Två läsare låter mycket, men är det verkligen så många som LÄSER Reds. lilla blaska? Eller är det mest så att Reds. sk läsare mest funderar på vad de själva har hittat på och ska hitta på. Red. har väl insett att kommentarer mest handlar om Kommentatörerna Själva och mycket sällan om Reds. sk reportage. Red. gör nogsamma undersökningar, sätter upp övervakningskameror, river sej i håret och funderar. Skriver sedan vad han anser vara Viktiga Nyheter, och läser sedan kommentarerna och undrar…var det NÅGON som läste vad jag (Red.) skrev egentligen?
  Red. ber om klagomål men vad får han…önskningar om trevliga helger, nomineringar, inviter och en massa onödig information om Reds. sk läsare. Jag måste nog säga att jag tror inte att det är någon som läser Reds. blaska. Om det vore så skulle klagomålen vara BETYDLIGT fler!

  • redaktörn december 16, 2009 den 10:39 f m #

   Vilken avhyvling! Det är sådant som får Red att känna sig betydelsefull och viktig i de stora sammanhangen – sådana med långtgående historisk betydelse!
   Men i stort har du rätt 😀 Det är ungefär så det går till. Men inte tusan erkänner jag det, Nädu!
   Men vänta och se! Klagomålen kommer. Hörde just att ICA-Olle tänker stämma blaskan!

   • cyndi december 17, 2009 den 9:05 f m #

    Red. behöver en avhyvling då och då så att Red. inte tror att Red. skriver för tomma tunnor. Skönt att Red. visar sin uppskattning där.

 9. Nisse december 16, 2009 den 9:33 f m #

  Hej redaktörn
  Adolf i Klyken vet vad han vill.
  Nisse

  • redaktörn december 16, 2009 den 10:40 f m #

   Ja, han är ju lite som vi andra gubbar 🙂

 10. Civilingenjör P Johansson december 16, 2009 den 6:41 e m #

  Apropå övervakningskameror läste jag nyss i lokaltidningen att sådana inte får användas av arbetsgivare för att kontrollera att hans arbetare arbetar. Hoppas verkligen att situationen är bättre i den västra rikshalvan!

  • redaktörn december 17, 2009 den 11:06 f m #

   Nä, det är lika illa här.

 11. Adriana april 24, 2013 den 8:17 e m #

  Well I really liked reading it. This post offered by you is
  very helpful for good planning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: