Skönhetstävling i fullmäktige urartade – politiker naken bakom mask

21 Jan

Politikernas uppmärksammade skönhetstävling tog en märklig vändning, erfar By á Bladet idag. Istället för att visa upp sina nakna och ärligt avklädda behag valde samtliga att uppträda försåtligt förklädda. Detta fick åhörarna att inte bara dra på smilbanden utan också förstå att debatten blir lika svår att genomskåda som alltid.

Mona S Ahlin (s) valde att uppträda förklädd till okunnig och arbetslös arbetare som behövde tre saker; Utbildning, utbildning och utbildning. Men utbildning för egen del behövdes märkligt nog inte när hon sedan ertappades med att inte kunna räkna – ja, då var det tillräckligt att vara gammal betongsosse.

Peter E Rikssons (mp) hade klätt ut sig till skatteindrivare och var hiskelig att skåda med grön jättepung och miljöpiska. När han sedan slet fram bensindunk och slang att suga ur de sista dropparna ut Artos gamla LandRover förstod alla det nu är hög tid att skaffa lägenhet i innerstan.

Maud O Skröna (c) hade hängt på sig en jättenäbb och försökte göra hackmat av Mona och Peter. Hackmat som hon sedan försökte få Lasse O Sly (v) att sätta i halsen. Men när näbben högg fast i opositionens skattedriva fick hon minsann veta att skatt är en surrealistisk rättvisa som möjliggör att förtidspensionera 140 ungdomar om dagen.

Fredrik Regnåker (m) drog ner applåder för sin förklädnad till budgetbalans även om balansen var lite diffus. När oppostionen sedan försökte slita av honom kostymen överraskade han alla med att helt plötsligt se ut som en försvarsanläggning fylld av jobbcoacher.

Här tröttnade By á Bladets utsände på maskeraden, for hem till redaktionen, drack kaffe med mr.J och låtsades sedan att det var fredag kväll 😀

AB1, AB2

12 svar to “Skönhetstävling i fullmäktige urartade – politiker naken bakom mask”

 1. Helena Palena januari 21, 2010 den 12:55 e m #

  Bra att du häcklar idiotin! Men om man bor i en by ska man väl häckla linet! Jag bor i en hälsinge-by. Man ska bo i en by. Eftersom jag är stockholmska har jag snappat upp att hälsingar inte är så förtjusta i dalfolk. Giller inte heller jämtar. Och stockholmare ska man ju inte tala om.

  • redaktörn januari 21, 2010 den 4:31 e m #

   och dalfolk älskar bara sig själva efter vad jag hört 🙂
   Själv är jag smålänning och vi älskar alla !

 2. Tiberg januari 21, 2010 den 3:52 e m #

  Noterar man anledning av dagens tjocka nyhet, att era politiker verkar alldeles för normalviktigt tråkiga. Vi vill ha fler tjockisar i politiken! 😉

  • redaktörn januari 21, 2010 den 4:32 e m #

   He he, ja, och dubbla mandat till de extra feta 😀

 3. Nisse januari 21, 2010 den 10:36 e m #

  Hej redaktörn
  Stackars oss väljare hur skall kunna välja sida med vägledning av deras ordkrig.
  ”I min värld äger skattebetalarna sina pengar, vi bara lånar av dem,” sa Maud Olofsson. Jag undrar om alla vi skattebetalare får tillbaka dem eller är det bara en utvald grupp som får nöje av dem.
  Nisse

  • vildhunden januari 22, 2010 den 12:03 f m #

   😀 😀

   Men är det något problem med att välja sida? 🙂

   • Nisse januari 22, 2010 den 10:52 f m #

    Hej
    Nej, inte för mig.
    Nisse

   • redaktörn januari 22, 2010 den 12:23 e m #

    Nä, nä, inte efter By á Bladets klargöranden 😀

 4. Kenneth januari 21, 2010 den 10:48 e m #

  Men står inte sånt att läsa i regeringsförklaringen från 1809?

  • redaktörn januari 22, 2010 den 12:24 e m #

   Tror jag skrattar på mig! En regering som kan förklara sig – du måste skämta med mig 😀

 5. cyndi januari 22, 2010 den 9:18 f m #

  De var en färgstark maskerad Red. Med riktiga förvandlingsnummer. Men vart förnånstans var Nakenhörnan och hur gick det med Artos kärra?
  Red. borde kanske förtydliga att det inte går att välja sida efter EN nakenmaskerad. Färgerna sitter s a s djupare än så. Över huvudtaget bör Red. tänka på att vara tydlig. Tydligen tänker Red. väldigt mycket när han dricker kaffe, men sen verkar det s a s gå över.

  • redaktörn januari 22, 2010 den 12:26 e m #

   Korst då – har jag missat nåt? Nä, visst ja, det är ju Cyndi som hör av sig, ja ja, suck! Funderear på om jag ska be Arto hämta hit tösen så vi får visa hur hårt arbete redaktionen lägger ner på våra artiklar. Och på att dricka kaffe 🙂
   Men nu är det fredaag 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: