Bonus på sjuka – nytt förslag enar politiker

26 Jan

Arto i Utrippan har inte haft möjlighet att sköta produktionen sedan snart två veckor. Först åkte han på ryggskott när han skulle lappa till en halvtam ekorre som fått åtrå till frukostfrallans pålägg. Sedan straffade Gud honom för handpålägget med en vrickad fot i källartrappen. Så nu sinar dropparna från både Gudrun och Anitra, som någon envisas med att kalla de små välsignade apparaterna.

Arto får ingen sjukersättning alls. Inte för att han är så modern att han blivit utförsäkrad. Nä, han har nämligen ingen ”ersättningsgrundande” inkomst och då får man inga pengar från kassan. Istället grundar han sin tillvaro på annat sätt och egen företagssamhet. Och på det lever han ganska gott trots att han tackade nej till erbjuden förtidspension när bilskroten i Svarthyttan lades ner 79. – Det är märkligt – men det blir en liten skvätt av en liten skvätt ibland, brukar han skoja till det.

Men nu blir det inga skvättar och inte heller något pålägg varken till frukostfrallan eller att fresta djurlivet med. Och, om möjligt än värre, hembrygdsföreningens lagerhyllor gapar tomma och törsten sprider sig med förfärande fart från gård till gård. Det är i sådan här trängda nödlägen nya oheliga politiska allianser kan frodas.

Byfullmäktiges Fredrik (M) och Mona (S) som redan är helt eniga om att deras respektive insatser på de sjukas slagfält bara leder till mer elände och missär har nu enats igen. Nu om ett helt nytt ersättningssystem till Arto. Där ser man vad nöden kan frambringa!

Efter vad By à Bladet erfar kommer Arto att erhålla s.k. sjukbonus. Ju mer sjuk ju mer bonus! Bonus i sig är ju lite sjukt så det passar ju bra, säger Mona. Pengarna tas från äldrevården eftersom de gamla är för svaga för att protestera. – Dessutom riskerar de permanent indragen fredagssup om någon skulle orka  jävlas, fortsätter Mona glatt. Och Fredde lägger till – De vet ju att vi bara vill deras bästa och det bara är vi som vet vad det är! Men nu provar vi det här och skulle systemet leda till missbruk så ändrar vi bara…

6 svar to “Bonus på sjuka – nytt förslag enar politiker”

 1. MissiZippi januari 26, 2010 den 8:16 e m #

  Kanske tur att det är badning förbjuden när manateerna är där i källan. Det verkade vara
  lite ont om honor. 🙂 Det är tydligt att man
  är fel art bland däggdjuren. Uppvaktning
  behöver inte vara fel.
  Däremot är det verkligen inte roligt att vara
  gammal, bli utnyttjad och sedan rädd för ”vården”.

  • redaktörn januari 27, 2010 den 1:05 e m #

   Bristen på honor är besvärande. Men lika illa som i Kina har vi det inte!
   Nä, lite obehag känner jag inför att behöva bli ”omhändetagen” – Uch vad det låter.

 2. Tiberg januari 26, 2010 den 10:32 e m #

  Protest! Varför skall detta By a Bladet alltid framhäva Mona Ahlin(S) åsikter? Varför måste vi i bladet läsa om indragna supar och annat tråkigt. Vi vill ha glada nyheter! Ge oss positiva nyheter – exempelvis att bladet fått ny redaktör eller att redaktionen fått ett nytt blad att skriva i. Annars säger jag banne mig upp alla lösnummer ni skickat på mig!

  • redaktörn januari 27, 2010 den 1:08 e m #

   Heja Tiberg!
   Så här ska det låta i en klagospalt. Nu har jag två som fattat vad det går ut på – sabla ner redaktören, genera honom, förklara honom iutan all räddning, sätt honom på pottan och låt ovett hagla över blaskan!
   I love it!
   Och tro inte att vi kommer med några goda nyheter – nä du! Vi kommer inte med några ”byheter” alls 😀

 3. Nisse januari 28, 2010 den 8:29 f m #

  Hej redaktörn
  En gång när jag var ute och motionerade vände jag när en älg stod på skogsvägen. Det kanske var tur det, tänk om han var brunstig.
  Nisse

  • redaktörn januari 28, 2010 den 12:01 e m #

   Jo du! Djuriska böjelser är inte att leka med 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: