Klimatet inte längre ett hot mot flickors heder

27 Mar

Byborna har tänt och släckt sina lampor varje dag så länge folk kan minnas. Men nu har detta beteende fått en djupare mening, erfar By á Bladet. Eftersom vädret är så jävligt som det är vill nu Världsnaturfonden få byborna att släcka lamporna – när det är som mörkast!

– Ingen av mina kunder begriper något, säger Elsa på OK. – Folk släcker väl lamporna när de är trötta eller kåta. Nån annan anledning finns väl inte? Det skulle möjligen då va för att se hur det blir när Maria Wetterskäftig blitt väderminister, flinar Elsa.

– Fast det har vi ju redan sett, fortsätter Elsa upprört och utan att dölja sitt småländska ursprung. – Di där sketlamporna ICA-Olle säljer idag lyser ju inte ens när di är tända, så det kan ju kvitta lika… jag begriper inte hur lite sketväder kan göre folk så dumme

Hos pastor Adam Evaldsson, Idkerberget, är hembiträdet Fida orolig. Förra året fick hon försvara sin heder med spiskroken när pastorn missuppfattande mörkläggningen och tände till. Men även prästgården har utrustats med väderlampor så i år hoppas hon på en mindre dramatisk strömbrytning.

– Sluta famla i mörker!

/Gubben

4 svar to “Klimatet inte längre ett hot mot flickors heder”

 1. Civilingenjör P Johansson mars 27, 2010 den 11:15 f m #

  Ajdå, men WWF betyder ju inget alls längre. Det verkar som om den svenska sektionen tillämpar civil olydnad gentemot det på högsta nivå fattade beslutet.

 2. Civilingenjör P Johansson mars 27, 2010 den 11:22 f m #

  Förresten, vad händer egentligen bland de libertina rämenborna när det inträffar strömavbrott?

 3. Gubben mars 27, 2010 den 3:18 e m #

  Och det gillar vi – att ta saker och ting på lagom allvar och med lagom olydig inställning, tja, ibland rent av olaglig 😀

  Vid strömavbrott ger vi oss hän åt andra strömningar s a s 🙂

 4. Nisse mars 27, 2010 den 5:38 e m #

  Hej Gubben
  Dom där lamporna är visst lättantändliga också. De får väl kompletteras med en brandvarnare eller kanske en brandsläckare..
  Ditt inlägg får i övrigt mig att tänka på när Tage Danielsson sjöng elektricitetsvisan. Farmor blev glad åt massagen.He He
  Nisse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: