Missing poliskonstapel hittad i hönshus

11 Nov

Byborna har länge förundrats över hur den långa arm som lagen förfogar över kan vara så osynig. Elsa på OK, t.ex., har gång på gång utsatts för fräcka bensinstölder, alla fångade på övervakningskameran och alla utförda av Emil ”Skräcken” Svensson, byns egen och ännu ovårdade slyngel. Trots dessa uppenbara bevis på Emils snedsprång har polismakten stått maktlös.

Buset frodas på genomfartsvägen, äktenskapsbrotten står som spön i backen, langningen av olaglig jordbruksprodukter sker hämningslöst och folk frågar sig ständigt ; Var är ordningsmakten?

Men nu kan By á Bladets eminente och idoge redaktör återigen träda fram och berätta att lokalföreningen av Missing People ännu en gång löst gåtan med den frånvarande polisen. En av sökgrupperna hittade nämligen tidigt i morse konstapel Sven Duvslag i Utrippans hönshus.

Visserligen var konstapeln i fråga tämligen omtöknad och svårkommunicerbar MEN DET VAR EN POLIS!

Samtidigt fick Hembrygdsföreningen långvariga problem med svåra produktionsförluster sin lösning. Något som kommer att väcka stor uppskattning i byn. Nästan i klass med den skräckblandade förtjusningen över att polismaktens nu representant är återupptäckt.

Länspolismästare Harald Kask är dock mindre förtjust, erfar By á Bladet. I en kommentar till händelsen låter han meddela att det är ”mycket irriterande att outbildade lekmän hittar poliser i hönshus – detta ska skötas av den erfarna och resultatlösa polismakten själv!”

11 svar to “Missing poliskonstapel hittad i hönshus”

 1. Civilingenjör P Johansson november 11, 2012 den 9:08 e m #

  Måste vara en ny tendens. Jag hörde just på radio att någon försvunnit, eller om det nu var mördats, på Färöarna för första gången på 23 år, trots den sociala kontrollen. Här försvinner ju folk för jämnan, det finns till och med regler för när försvinnandet ska anses irreversibelt, och det är inget märkligt med det. Även min personal brukar försvinna alltsomoftast, dock tillbaka när lönen ska betalas ut.
  Nå, det gläder mig att redaktionen inte längre är försvunnen.

  • Redaktörn november 12, 2012 den 9:32 f m #

   Det borde vara en mänsklig rättighet att få försvinna lite då och då. Och även det omvända, naturligtvis! Din personal verkar ha fattat galoppen 😀

 2. vildhunden november 11, 2012 den 9:29 e m #

  Det är för väl att ordningen är återställd. Om det är av ondo eller godo får väl framtiden utvisa.

  • Redaktörn november 12, 2012 den 9:33 f m #

   Ja nu är hela byn på helspänn 🙂

 3. Filifjonkan november 12, 2012 den 9:58 f m #

  Godmorgon Gubben.
  Du är då aktuell skrattar så tårarna rinner stackars konstapeln påkommen i Hönshuset och med vem kan inte bara varit en ”putelj” Lilla frk på telefonstationen kanske…. nja.. låter det vara osagt tills vidare! Missing people kanske kommer med något därvidlag. Lite svinn får kåren räkna med tycker jag det får man ju på övriga bolag! Det var ju bara en konstapel.Men kanske skulle Utrippans hönshus göras mindre attraktivt? Bortsett nu från detta så önskar jag redaktören en god morgon!

  • Redaktörn november 13, 2012 den 8:24 f m #

   Tack det samma Filifjonkan! Och man nu ska få önska sig så kanske en ny förening inte vara så tokigt – en som kallas missing money – de skulle kunna göra stordåd i slutet av varje månad 😀

 4. cyndi november 12, 2012 den 11:15 f m #

  Jösses. Har blaskan helt missat viktiga händelser som vädret och årets novemberklapp? Är redaktionen frånvarande eller bara omtöcknad? Har bläddrat flera gånger och hittar inte måndagsbilagan! Missing måndag! Hur ska det då bli resten av veckan? Skärping tack!

  • Nisse november 12, 2012 den 4:00 e m #

   Hej Redaktörn. Välkommen tillbaka. Jag hade tydligen missat att ByaBladet fått liv igen.
   Missing people är en bra ide.
   Men ändå tycker man att Polisen har det inom sitt arbetsområde.
   De räcker tydligen inte till.
   Nisse

   • Redaktörn november 13, 2012 den 8:26 f m #

    Hej Nisse, Jag tror nog att polisen skäms lite grand..

  • Redaktörn november 13, 2012 den 8:25 f m #

   Men Cyndi!!! Tänk att det ska vara så svårt att övertyga en del läsare om denna blas… tidnings förträffliga ofelbarhet. Måndagar – vem tusan vill leta efter sådana????

   • cyndi november 13, 2012 den 8:55 f m #

    Svaret bör stå under frågan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: